Beltebilene

 

På vinterstid går det beltebiler i rutetrafikk mellom Tyin, Tyinholmen og Eidsbugarden. Det må stort sett bestilles plass på forhånd. Se på nettsiden til JVB for rutetider og bestilling.

 

Bombardier Snowmobile

Bombardier er et canadisk firma som bygde beltebilene, eller snowmobiler som de heter i Canada, fra midten av 1940-tallet til den siste ble produsert i 1981. Siden JVB begynte å bruke disse mellom Tyin og Eidsbugarden har vi kjøpt 12 av disse, noen nye og noen brukte. I nyere tid har alle bilene gjennomgått en omfattende restaurering og fremstår i dag i meget god stand. Originalt var alle utstyrt med Chrysler rekkeseks motor på 115hk, en del med manuell girkasse. På 1980-tallet fikk alle bilene ny og større motor. Valget falt igjen på Chrysler, men mer kraft av en V8 motor på 5,4l og 180hk. I løpet av de siste årene med restaurering av alle bilene har en del fått enda kraftigere motor, en Chevrolet V8 på 5,7l og 310hk. Samtlige biler er nå utstyrt med 3-trinns automatgirkasse.

En del tekniske løsninger er også forbedret opp gjennom årene selv om de ikke synes så godt, som f.eks. bremsesystem, varmeapparat, kjølesystem etc.

Link til JVB sin nettside – https://jvb.no/beltebil/

Joomla templates by a4joomla